Lekkage keuken in Eindhoven

De keuken is een van de meest kwetsbare plekken in huis vanwege het samenkomen van verschillende leidingen. Daarmee is het vergelijkbaar met de badkamer. Dat maakt de keuken gevoelig voor het ontstaan van lekkages. En tegelijkertijd moeilijk wat betreft het detecteren vanwege de diverse mogelijke oorzaken.

Mocht u een lekkage of waterschade aantreffen in de keuken is het aan te raden om snel de hulp van een vakbekwame loodgieter in te schakelen. Als u snel handelt is de kans groot dat u ernstige schade kunt voorkomen en zo de kosten tot het minimum weet te beperken.

Bij Installatiebedrijf Ambting zorgen we ervoor dat we snel reageren op meldingen van keukenlekkages. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor hulp of als u nog vragen heeft. Bel 0499 - 21 39 00 of vul ons contactformulier in.

Lekkende kraan repareren

In keukens komt een lekkende kraan regelmatig voor. Ondanks het feit dat een lekkende kraan in de keuken meestal geen grote schade veroorzaakt, kan de verspilling toch flink oplopen als u het lek laat lekken. Een kleine kraan die druppelt, kan al snel leiden tot het onnodig verspillen van honderden liters water per jaar.

Daarnaast is het herstellen van een lekkende kraan meestal niet ingewikkelder dan het vervangen van het kraanleertje. Met slechts enkele minuten werk kan een handige monteur dit probleem zo verhelpen. In enkele uitzonderlijke gevallen lost dit het probleem niet op. In zo’n situatie kan het nodig zijn de kraan te vervangen.

Indien uw keukenkraan lekt, raden wij aan om eerst te proberen dit zelf te verhelpen. Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, dan kunt u altijd nog de hulp van onze loodgieters inschakelen.

Lekkage plafond keuken

Evenals andere keukenlekkages is een lekkage in het keukenplafond een regelmatig voorkomend probleem. Zo kan het plafond van de keuken te maken krijgen met vochtplekken als gevolg van lekkage in de dakbedekking. Soms maakt dat het voor een loodgieter lastig om gemakkelijk de bron van de lekkage op te sporen en te herstellen.

Bij lekkagesporen in het plafond van de (bij)keuken is het van belang om te achterhalen of de waterschade afkomstig is van de dakbedekking of van een kapotte waterleiding. Ligt de keuken bijvoorbeeld onder de badkamer dan is het al een stuk waarschijnlijker dat de aard van de lekkage in de badkamer ligt. Het kan ook goed zijn de regenpijp te controleren om zien of deze niet verstopt is.

Een verstopte dakgoot leidt in veel situaties tot lekkage. Indien u er vrij zeker van bent dat de lekkage niet van buiten komt, kunt u een loodgieter raadplegen. In geval van een daklekkage of dak gerelateerde lekkage is het beter om een dakdekker in te schakelen voor de reparatie.

Keukenlekkage Eindhoven opsporen

Het vinden van een keukenlekkage kan in sommige gevallen een complexe aangelegenheid zijn, zelfs voor een ervaren loodgieter met gespecialiseerde apparatuur. Wanneer de oorzaak niet direct duidelijk is, kan het verstandig zijn om eerst de hulp van een lekdetectiebedrijf in te schakelen. De oorzaak van het lek kan door hen worden achterhaald met behulp van geavanceerde apparatuur.

Heeft u te maken met een keukenlekkage die zich niet gemakkelijk laat identificeren? Bel gerust om de hulp in te schakelen van een lekdetectie expert. Dat kan via 0800-5663443.

Neem contact op met Installatiebedrijf Ambting

Onze loodgieters zijn gespecialiseerd in het vakkundig identificeren en oplossen van lekkages in de keuken. Voor een snelle en efficiënte afhandeling kunt u vertrouwen op onze gespecialiseerde monteurs. Als u met spoed hulp nodig heeft in Eindhoven, kunt u ons bellen op 0499 - 21 39 00 of een bericht achterlaten in het contactformulier.