Lekkage Eindhoven oplossen

Heeft u last van een lekkage in uw woning of bedrijfspand? Ons team van ervaren loodgieters staat voor u klaar om de lekkage te verhelpen voordat er ernstige schade of hogere reparatiekosten ontstaan. Dus, merkt u lekkende leidingen op,  is er sprake van een daklekkage of ziet u verschijnselen die kunnen wijzen op een lekkage, neem dan in de regio Eindhoven contact met ons op via 0499 - 21 39 00 of maak gebruik van het contactformulier voor meer informatie over de kosten.

Hoe ontstaat een lekkage?

Vrijwel alle lekkages zijn het gevolg van slijtage, een foutieve installatie of schade van buitenaf. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u tijdens het klussen per ongeluk een waterleiding raakt die in de muur verwerkt is. Of dat rubbertjes, verbindingen, of het materiaal van leidingen zelf zodanig verouderd is dat het spontaan begint te lekken.

Bij een ondeugdelijke installatie kan er direct lekkageschade zichtbaar zijn maar het kan ook naar verloop van tijd aan het licht komen. In alle gevallen raden we aan om zo snel mogelijk over te gaan op reparatie om gevolgschade door de lekkage zoveel mogelijk te beperken.

Water lekkage plafond opvangen in emmer

Gevolgschade bij lekkage Eindhoven voorkomen

Door een lek vroegtijdig te identificeren voorkomt u meestal dat u met een schadepost komt te zitten.  Water kan op termijn zorgen voor lelijke vochtplekken op muren en plafonds en gaat vaak gepaard met schimmel en de typerende muffe geur die daar bij hoort.

Verder kan het de constructie van uw woning aantasten. Hout en isolatiemateriaal zijn erg vatbaar voor nattigheid en kunnen hun werking verliezen wanneer het vochtgehalte te hoog wordt. Isolatiemateriaal als houtwol of steenwol zuigt zich helemaal vol met water totdat het niets meer kan opnemen. Maar doordat de lucht in het materiaal volledig verdwijnt vervalt ook de isolerende werking. Met houten wand- en vloerconstructies gebeurd praktisch hetzelfde met houtrot en verzwakte installaties als gevolg.

Voorkom deze problemen door tijdig in actie te komen. Ziet u tekenen van waterschade, is het erg vochtig in huis, neemt uw waterverbruik op onverklaarbare wijze toe of ontstaat er schimmelvorming? Neem dan preventief contact op met ons loodgietersbedrijf. Dan kan er worden gekeken waar het probleem zit en kan eventueel direct worden overgegaan op het herstel zodat de lekkage verholpen kan worden.

Preventieve maatregelen om een lek te voorkomen

Om de kans op lekkages te verkleinen is goed om relmatig onderhoud te laten plegen aan kranen en leidingen. Hoewel dit misschien niet zo voor de hand ligt kan het een hoop ellende schelen wanneer er een keer door een professional naar gekeken wordt als dat al een hele poos niet gebeurd is. Soms is slijtage of schade aan bepaalde onderdelen ook zelf op te merken, dus wees daar opmerkzaam op. Wij helpen u graag met het vervangen van oudere onderdelen en het plaatsen van nieuwe kranen.

Lekkage verhelpen Eindhoven

Wanneer u ons inschakelt in geval van een lekkage komen we zo vlug mogelijk bij u langs om de situatie te inspecteren. Onze loodgieters gaan op zoek naar het lek en zorgen ervoor dat de lekkage onmiddellijk kundig wordt hersteld. Een lekkage verhelpen is soms eenvoudig, in andere situaties is dat een moeilijkere klus. Maar we zullen ons altijd inzetten om de problemen zo goed mogelijk op te lossen. Of er nu sprake is van lekkende dakgoten, het lekt bij de schoorsteen, een radiator, waterleiding of een bitumen dak. Wij helpen u in iedere situatie.

Bel een lekkage specialist in Eindhoven

Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u het niet helemaal vertrouwd. In dringende gevallen kunt u ons het best telefonisch contacteren, op het nummer 0499 - 21 39 00 maar we zijn ook via het contactformulier te bereiken. Bij spoed staat onze lekkage specilaist 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar voor het opsporen en repareren van lekkages. Zo is de overlast snel voorbij en blijft de schade beperkt.